Prijavi se na bilten

Prijavi se na bilten Stellantis Communications i budi u toku na svim vestima.

23 Apr 2012

Koncept JeepŸWrangler “Dragon” dizajna debituje 2012. u Pekingu na Međunarodnom salonu automobila

Danas je JeepŸ brend predstavio koncept Jeep Wrangler "Dragon" dizajna na Međunarodnom salonu automobila 2012. u Pekingu. Ovaj koncept integriše dve ikone u jednu: Wrangler, kao terensku ikonu Jeep brenda, i poštovanog kineskog zmaja. Po verovanju oba poseduju neverovatne sposobnosti, što ih čini savršenom kombinacijom

Koncept JeepŸWrangler “Dragon” dizajna debituje 2012. u Pekingu na Međunarodnom salonu automobila

 

• Koncept Jeep Wrangler "Dragon" dizajna spaja dve moćne ikone

• Portfolio Jeep brenda na sajmu oslikava prisustvo u tri suštinska SUV segmenta za kinesko tržište

Danas je Jeep® brend predstavio koncept Jeep Wrangler "Dragon" dizajna na Međunarodnom salonu automobila 2012. u Pekingu. Ovaj koncept integriše dve ikone u jednu: Wrangler, kao terensku ikonu Jeep brenda, i poštovanog kineskog zmaja. Po verovanju oba poseduju neverovatne sposobnosti, što ih čini savršenom kombinacijom.

Prema kineskom horoskopu, ovo je godina Zmaja, koja se veoma poštuje u kineskoj kulturi. Zmaj predstavlja snagu i moć ali je i aspiracioni karakter koji se inače vezuje za kraljevske porodice i sreću. Upravo ove osobine su inspirisale pojačan dizajn Jeep Wrangler Dragon koncepta.

"Jeep brend je posvećen Kini i stoga moramo prilagoditi dizajn naših vozila određenim ukusima i prioritetima kineskih kupaca," kaže Majk Menli, Glavni izvršni direktor za Aziju i predsednik i generalni direktor - Jeep Brenda, Chrysler Grupe DOO. "Koncept Wrangler Dragon dizajna je prvo Jeep vozilo koje je dizajnirano posebno imajući u vidu kineske elemente i pruža priliku specijalnim izdanjima koja mogu biti dostupna Kini u skorijoj budućnosti."

Koncept Jeep Wrangler Dragon dizajna

Koncept Jeep Wrangler Dragon dizajna je zasnovan, na osnovu kineskog tržišta, na crnom Wrangler Unlimited Rubicon-u kome je trodelni krov crne boje kao i karoserija. Otuda, dizajneri su spojili brojne bronzano-zlatne detalje - boja koja se vezuje za zmaja. Ovi bronzano-zlatni detalji se mogu videti ispod prednje maske, oko svetala i na Jeep oznakama s prednje i zadnje strane.

Jedinstveni petokraki aluminijumski naplaci od 18 inča su mat crne s bronzano-zlatnom spoljašnjom ivicom visokog sjaja i imaju terenske pneumatike. Ostali bronzano-zlatni detalji obuhvataju odštampanu podlogu na poklopcu motora, zavrtanj na vratancima filtera za gorivo i montažu stop svetla, znak kineskog zmaja sa strane i značke za naplatke.

Eksterijer takođe ima crne pramenove kao što su ofarbani blatobrani, sjajno crne aplikacije na prednjem braniku, i tonirane nalepnice zmaja koje počinju od haube i pružaju se duž vozačeve strane vozila. Takođe postoji i motiv zmaja na jedinstvenom izolatoru ugljeničnih vlakana koji se nalazi ispod haube i na sjajno crnom poklopcu rezervnog točka. Poslednji detalji eksterijera obuhvataju vratanca Mopar® rezervoara i crna završnica LED paketa spoljašnjeg osvetljenja koji ističe postprodajne lampice za svetla, svetla za maglu, migavce i stop svetla.

Da pređemo na enterijer, crni i bronzano-zlatni motiv se nastavlja crnim kožnim sedištima sa bronzano-zlatnim šarama i šavovima. Metalik koža magičnog štapića je na tapacirungu sa strane i sa strana naslona za glavu, dok je šara zmaja laserski ugravirana s prednje strane naslona za glavu. Bronzano-zlatna koža po uzoru na zmaj-skalu prekriva spoljašnje ivice sedišta i naslon za ruke između prednjih sedišta.

Ostali detalji enterijera obuhvataju klavirsko-crni okvir instrument table visokog sjaja, bronzano-zlatne detalje na prečkama upravljača, instrument tablu, ručku na pretincu sa suvozačeve strane i ručke na vratima, i zlatne šavove na kožnom tapacirungu na vratima. Završne modifikacije enterijera su oznake zmaja na zadnjim i prednjim patosnicama.

Kineski zmajevi simbolizuju moćne i zadovoljne sile, posebno kontrolu nad vodom, kišom i vetrovima i njihovim snažnijim vremenskim pojavama. Zmajevi su simboli prirodnog sveta, adaptacije i transformacije - božanska stvorenja sposobna da bilo šta urade.

Debitujući kao dizajnerski koncept na Međunarodnom salonu automobila u Pekingu, Jeep Wrangler Dragon može postati serijski model ukoliko potražnja bude dovoljno velika.

Jeep Wrangler 2012. u Kini

Jeep Wrangler - najpodobnije i najprepoznatljivije vozilo na svetu - postaje čak podobniji i na putu i na terenu 2012, zahvaljujući potpuno novom, efikasnijem po pitanju uštede goriva i snažnijem 3,6-litarskim V6 motorom, kao i novoj automatskoj transmisiji - oba se nalaze u nagrađivanom Jeep Grand Cherokee (u Evropi, 2,8-litarski turbo dizel motor takođe pokreće Jeep Wrangler).

3.6-litarski Pentastar® V6 motor Chrysler Grupacije - dobitnik prestižne nagrade Vardovih 10 najboljih motora u SAD - postiže 284 konjske snage DIN (209 kW) i obrtni momenat od 347 Nm (256 lb.-ft.). Poboljšanje, u poređenju s prethodnim 3,8-litarskim V6 motorom, iznosi preko 40 procenata snage i 10 procenata obrtnog momenta.

Vrhunac enterijera Jeep Wrangler iz 2012. obuhvata nedavno redizajniranu instrument tablu i prostor za skladištenje s poboljšanom ergonomijom i unapređenim materijalima. Konzola koja se zaključava i unapređeni nasloni za ruke imaju tačke prijatne na dodir, dok je redizajnirana centralna konzola pristupačnija i laka za rukovanje. Dostupni su i  retrovizori s grejačima, a vozači i putnici mogu uživati u poboljšanoj vidljivosti zahvaljujući većem zadnjem staklu.

Jeep Brend u Kini

Linija Jeep brenda u Kini trenutno obuhvata Grand Cherokee, Compass, Patriot i Wrangler - portfolio koji je pogodan kineskim kupcima ovog brenda. Prodaja Jeep brenda u Kini 2011. je porasla za 81 procenat u odnosu na prethodnu godinu, a Kina je najbitnije trište Chrysler Grupacije izvan Severne Amerike.

Prošle godine, u Kini je prodato više vozila nego u bilo kojoj zemlji osim SAD i Kanade, a prodaja Jeep-a je u stalnom porastu na ovom kritičnom tržištu u proteklih pet godina.

Jeep Brend na globanom nivou

Izgrađen na više od 70 godina legendarnog nasleđa, Jeep je autentični vodeći SUV brend u klasi mogućnosti, izrade i raznovrsnosti za ljude koji tragaju za neobičnim putovanjima. Jeep brend vas otvoreno poziva da živite punim plućima tako što nudi punu liniju vozila koja i dalje vlasnicima pružaju osećaj sigurnosti radi bezbedne vožnje.

Godine 2011, prodaja Jeep brenda je porasla za 41 procenat naspram 2010. Jeep je bio najprodavaniji brend Chrysler Grupacije izvan Severne Amerike, s porastom od 46 procenata u odnosu na prethodnu godinu i čini 63 procenta ukupne međunarodne prodaje Chrysler Grupacije.

Chrysler Grupacija rukovodi marketingom vozila, prodajom i servisom - zajedno s partnerom Grupacijom Fiat Automobili - u više od 120 zemalja širom sveta.

Torino, 23. april 2012.

 

 

Prijavi se na bilten.

PRIJAVI SE SADA