Prijavi se na bilten

Prijavi se na bilten Stellantis Communications i budi u toku na svim vestima.

13 Jun 2012

Jeep Grand Cherokee S Limited, Jeep Wrangler Mountain i Jeep Compass Black Edition

Jeep pojačava svoj evropski stroj pa će u njega tokom druge polovine 2012. godine da ubaci i nove doterane linije i vozila iz ograničenih serija u gami "rengler", "kompas" i "gren čiroki". "Mountin", ograničena serija "rengler" sa statusom ikone, posvećena je performansama i potrebama ljubitelja prirode.

Jeep Grand Cherokee S Limited, Jeep Wrangler Mountain i Jeep Compass Black Edition

 

 

Jeep pojačava svoj evropski stroj pa će u njega tokom druge polovine 2012. godine da ubaci i nove doterane linije i vozila iz ograničenih serija u gami "rengler", "kompas" i "gren čiroki". "Mountin", ograničena serija "rengler" sa statusom ikone, posvećena je performansama i potrebama ljubitelja prirode. Značajan i već uveliko pozitivan odziv kupaca na koncepte "kompasa" i "gren čirokija" prikazanih na poslednjem Salonu automobila u Ženevi, potvrdio je proizvodnju i poslužio kao kreativni podsticaj za sasvim novi Jeep, "kompas blek edišn", specijalno izdanje tog modela, kao i za "S limited", doteranu liniju "admiralskog broda" ovog brenda.

Posle obnove čitavog stroja i komercijalnog uspeha koji je zabeležen u Evropi 2011, Jeep je konsolidovao svoj proizvođački portfolio i na evropsko tržište uveo nove doterane linije i dva modela iz ograničenih serija. Noviteti su razvijani s namerom da izađu u susret zahtevima onih kupaca koji žele da imaju jedinstvena vozila kod kojih će istaknut izgled biti ukomponovan sa već legendarnim sposobnostima ovog američkog brenda.

Novo prestrojavanje vozila za zabavu, "renglera", "kompasa" i "gren čirokija" doprineće unapređenju Jeepovog portfolija u Evropi u drugoj polovini 2012. Uvođenjem novih modela će biti dodatno naglašeno koliko su inovacije i  stilistička istraživanja sastavni element ovog američkog brenda.

Početkom  juna, Jeep će početi s predstavljanjem novog vozila "rengler mauntin". Uzorak je prikazan na evropskoj premijeri na poslednjem Salonu automobila u Ženevi. Novi model ograničene serije „renglera", koji već uživa status ikone, bio je pripremljen za one koji aktivno uživaju u otvorenoj prirodi. Za Jeepom "rengler mauntin" će uskoro uslediti i dva potpuno nova modela razvijana isključivo za Evropu, novi Jeep ograničene serije "kompas blek edišn" koji u zastupstva Jeepa treba da stigne krajem avgusta, i nova "S limitid" verzija s doteranom linijom admiralskog vozila ovog brenda, "gren čiroki", koji će da debituje u septembru.

Potpuno nove "blek edišn" i "S limitid" verzije u sebi kombinuju niz promena u dizajnu spoljnih delova zamišljenih tako da odaju utisak jedinstvenog modela koji se razmeće svojim osobitim, izrazito sportskim izgledom. Potvrde da će i oni biti uvedeni u Jeepov stroj rezultat su izuzetno  pozitivnih odgovora i odziva kupaca dobijenih za"kompasove" i "gren čirokijeve" za proizvodnju namenjene koncepte prikazane na Salonu automobila u Ženevi marta ove godine. 

Jeep brend i službeno najavljuje uvođenje nove "S limitid" doterane linije u"gren čirokijevom" stroju

Jeep brend potvrđuje da će u proizvodnju uvesti za proizvodnju namenjen sportski koncept prikazan na poslednjem Salonu automobila u Ženevi i najavljuje da će ga u Evropu uvesti pod imenom „S limitid". Nova doterana linija ovog Jeepovog admiralskog broda  kombinuje spoljašnjost koja jasno odskače od uobičajenog, sa sportskim izgledom i efikasnošću 3,0-litarskog V6 CRD motora opremljenog sa „Multidžet II" tehnološkim rešenjima, koji isporučuje 241 konjsku snagu i 550 Nm obrtnog momenta (440 Nm obrtnog momenta je na raspolaganju sa verzijom od 190 KS 3,0-litarskog motora). Jedinstven crni sjaj točkova od lake legure dimenzija 20 inča, izraženi stilistički zahvati i „crni" tretman spolja ostavljaju agresivan i mišićav utisak o ovom novom „S limitid" Jeepovom "gren čirokiju". Njegovo uvođenje u salone Jeepovih evropskih zastupnika uslediće tokom septembra.

Tri meseca posle njegove prve pojave na poslednjem Salonu automobila u Ženevi, a posle  izuzetno pozitivnih reakcija zainteresovanih kupaca, Jeep brend sada potvrđuje da će na bazi za proizvodnju namenjenog sportskog koncepta u Evropi proizvoditi "gren čiroki", a kao novu doteranu liniju njegovog admiralskog modela.

Nova doterana linija Jeepa "gren čiroki" će biti dostupna isključivo za Jeepove evropske kupce, gde će bili lansirana tokom septembra, a pod imenom "S limitid".

Prethodno prikazan publici u Ženevi kao projektna studija napravljena zato da se istraži stilistički potencijal ovog Jeepovog admiralskog broda, nova „S limitid" verzija se hvali jedinstvenim doteranim linijama koje doprinose izvanrednom dizajnu "gren čirokija" i njegovim izrazitim stilističkim detaljima i naglašenom „crnom" utisku. A rezultat toga je da se"gren čiroki" hvali svojim novim agresivnim utiskom i kombinuje ekskluzivan sportski izgled s efikasnošću novog 3,0-litarskog V6 turbo-dizel motora sa „Multidžet II" tehnološkim rešenjima, i sa čitavim spletom naprednih aktivnih bezbednosnih rešenja kao elementima standardne opreme.

Na njegovoj spoljašnosti se najviše ističe bolje oblikovan izgled za koji ima da zahvali uvođenju novih kalupa kod oblikovanja krovnih poklopaca kojima su zamenjeni krovni nosači. Okruženje rešetke novog vozila se sada pojavljuje s crnim sjajem a rešetka s novom teksturom od platine i hroma. I donja obloga od platine i hroma dopunjava jedinstven izgled njegovog prednjeg dela. Crna sočiva prednjih farova, crna svetlosna šipka na platformi za podizanje pozadi i crno hromirani završeci dvostrukog izduva dovršavaju "crnu tematiku" koja preovlađuje čitavim spoljnim izgledom vozila. Novi "gren čiroki S limitid" se vozi na pneumaticima od 20 inča uokvirenim rubom točkova od sjajno crnog aluminijuma koji dodatno naglašavaju ionako agresivan izgled vozila.

U unutrašnjosti, novi „ S limitid" se razmeće perforiranom kožom i grejanim obručom upravljača i ventilisanim sedištima presvučenim sportski stilizovanom Napa kožom i somotom. Poseban naglasak mu daju detalji od pravih karbonskih vlakana integrisani u tablu s instrumentima i u panelima vrata. Sjajna kočnica u trkačkom stilu i slične ostale papučice samo dodatno doprinose sportskom i za performanse usmerenom izgledu unutrašnjosti kabine.

"Gren čiroki S limitid" je opremljen efikasnim 3,0-litarskim V6 turbo-dizel motorom s brizgaljkama od 1800 bara nove generacije, i „Multidžet II" tehnološkim rešenjima koje je razvilo i patentiralo Fiatovo Pauertrejn odeljenje (Powertrain). Trolitarski turbo-dizel daje maksimalnu snagu od 241 KS pri 4.000 o/m i obrtni momenat od 550 Nm pri 1.800-2.800 o/m, a uparen je s petobrzinskim automatik prenosom sa ERS-om (Electronic Range Select - elektronski izbor odnosa). Trolitarski CRD pogonski sklop se takođe nudi i u verziji s nižom izbačenom snagom, onoj sa 190 KS pri 4.000 o/m i 440 Nm obrtnog momenta širom opsega od 1.600-2.800 o/m.

Novi "gren čiroki S limitid" opremljen je „kvadra-trek II" 4x4 (Quadra-Trac®) sistemom s kućištem za dvobrzinski prenos i BTCS „brejk trekšn kontrol sistemom" (Brake Traction Control System) i na prednjoj i na zadnjoj osovini da vozilu obezbede uzorne of-roud sposobnosti. Kućište za dvobrzinski prenos sistema „kvadra- trek II" koristi podatke koje dobija sa niza senzora i pomoću njih pojavu proklizavanja pneumatika konstatuje u najranijem mogućem trenutku, a potom preduzima aktivnosti da ih kako treba predupredi. Sistem koristi „trotl anticipejt" (Throttle Anticipate - predviđanje prigušenja) da bi osetio brze promene gasa posle stajanja, i za to da postigne maksimalnu „vuču" i pre nego što do proklizavanja uopšte dođe. A kada se otkrije proklizavanje, 100 procenata raspoloživog obrtnog momenta se u trenutku usmerava na onu osovinu na kojoj je vuča najbolja. Vrhunske putne i of-roud sposobnosti postiže uz pomoć „kvadra lift" (Quadra-LiftTM) sistema za vazdušno oslanjanje s pet mogućih podešavanja visine što mu omogućava da klirens, tj. visinu odstroja od tla, promeni po želji između 16,5 i 27 cm, „selekt teren" (Selec-TerrainTM - odaberi teren) sistem za kontrolu „vuče" s pet različitih postavki za osobine terena, standardna „hil disent kontrola" (Hill Descent Control - silazak s brda) za najveću moguću kontrolu kod vožnje po nizbrdici, i „hil start asist" (Hill Start Assist - pomoć kod polazaka uzbrdo), koji omogućava gladak polazak i po površini u nagibu.

Standardna oprema za udobnost u kabini, te za informacije i zabavu nudi vam najnovije tehnologije s namerom da vam svako putovanje donese novo apsolutno zadovoljstvo. Kao dodatak naprednom „ ju-konekt" (UConnect®) multimedijalnom sistemu za informacije i zabavu, sistemu za navigaciju sa tač-skrin displejom od 6,5 inča, hard diskom od 30 GB, USB kompatibilnost, AUX port, DVD video i glasom aktivirani Blutut „ju-konekt" telefon, novi „S limitid" nudi i ekskluzivan „komand vju" (Command View® - komandni pogled) duplo zastakljen panoramski krovni prozor i  vrhunski audio saraund Harman Kardon® audio-sistem. Njegovih 825 vati, 19 zvučnika s jednim „sabvuferom" audio komplet nudi neke od inovacija po prvi put viđenih na svetu. Sistem sadrži i 32-voltni TPS (Tracking Power Supply) i 12-kanalno pojačalo koje svim putnicima obezbeđuje izvanrednu akustiku i donosi višedimenzionalan kvalitetan zvuk.

Novi Jeep "gren čiroki S limitid" donosi i dugi niz naprednih bezbednosnih osobina koje na dalje pojačavaju utisak da je tehnološka inovativnost sastavni deo genetike ovog Jeepovog admiralskog broda. A kao dodatak na standardnu bezbednosnu opremu u koju su uključeni  elektronska kontrola stabilnosti (ESC) sa ERM-om (elektronskim uređajem za sprečavanje prevrtanja - Electronic Rollover Mitigation), ABS sa of-roud kalibracijom, BTCS (Brake Traction Control System) i sedam vazdušnih jastuka (uz prednja sedišta, bočni jastuci, bočne zavese napred i pozadi namontirane u sedišta), novi „S limitid" nudi i druge vrhunske bezbednosne osobine: prilagodivu kruz-kontrolu (Adaptive Cruise Control), upozorenje na sudar s prednje strane (Forward Collision Warning) i  uređaj za otkrivanje mrtvog ugla (Blind Spot Detection), kao i otkrivanje ukrštanja puta od pozadi (Rear Cross-path Detection). Ovi napredni bezbednosni uređaji vozaču pomažu zahvaljujući i sledećim svojim osobinama:

  • Prilagodivi kruz-kontrol: sistem smanjuje prethodno podešenu kruz-kontrol brzinu vozila kada se približavate drugom vozilu u istoj traci, ili kada se neko vozilo pred vama u tu traku ubaci. Sistem će da opet ubrza na prethodno podešenu brzinu kada vozilo pred vama ubrza ili se premesti u neku drugu traku. 
  • Upozorenje na sudar spreda: koristeći senzore napred smeštenog radara ovaj sistem kada se neko vozilo drugom vozilu približava prevelikom brzinom i na to upozorava vozača tako da on može da blagovremeno vidi kakvu će aktivnost povodom toga da preduzme da bi sudar izbegao;
  • Uređaj za otkrivanje mrtvog ugla: sistem koristi senzore dvostrukog široko-pojasnog radara da vozaču pomogne kod promena trake, ili ukoliko ga obilazi vozilo koje prethodno nije video. Sistem upozorava vozača  na vozilo (vozila) u za njega mrtvom uglu tako što pali odgovarajuću malu ikonu unutar bočnog retrovizora skupa sa kratkom melodijom koju je sam vozač unapred odabrao; 
  • Otkrivanje ukrštanja puta od pozadi: u situacijama na parkingu, ovaj sistem upozorava vozača koji unatrag vozi dok napušta parking na saobraćaj koji se iza njega odvija, a koji je usmeren u pravcu njegovog vozila. On biva aktiviran automatski svaki put kad na menjaču odaberete vožnju unazad. Vozača na vozilo sa kojim će se njegov put unazad ukrstiti upozorava paljenje ikonice u bočnom retrovizoru skupa sa kratkom melodijom koju je sam vozač unapred odabrao.

Jeep "gren čiroki S limitid" će tako kompletirati stroj vozila koji se nude u Evropi zastupajući i na dalje vrednosti poput slobode, avanture, autentičnosti, strasti i jedinstvenog karaktera samog brenda. Jeepov admiralski brod snagu dobija od 3,0-litarskog komon-rejl dizel motora s direktnim ubrizgavanjem, u V6 konfiguraciji, koji je u stanju da izbaci 241 KS i 550 Nm obrtnog momenta sa „Multidžet II" tehnološkim rešenjima i još ukupno tri verzije benzinskih motora, 3,6-litarski Pentastar V6 koji izbacuje 286 KS i 347 Nm, 5,7-litarski V8 sa MDS sistemom (Multi Displacement System) koji daje 352 KS i 520 Nm, te sasvim novi snažni 6,4-litarski HEMI® V8 motor sa „fjul sejver" (Fuel Saver) tehnologijom, koji daje 468 KS i 624 Nm. Verzija 3,0-litarskog turbo-dizel motora sa 190 KS i 440 Nm obrtnog momenta je takođe standardna na svim „laredo" modelima (a opcional na  verziji „limitid"). 

Jeep® „rengler mauntin": Novo specijalno izdanje modela za zaljubljenike u prirodu na otvorenom

Jeep predstavlja svog novog terenca „rengler mauntin" u specijalnom izdanju: avantura i strast za prirodu na otvorenom iskombinovani su sa of-roud sposobnostima, pouzdanošću i bezbednošću kakvu „ rengler" sa već osvojenim statusom ikone poslovično nudi. Jeep  „rengler mauntin" snagu dobija od efikasnog 2,8-litarskog turbo-dizel motora uparenog sa šestostepenim manuelnim i petostepenim automatskim menjačem i nedavno uvedenim 3,6-litarskim V6 „pentastar" motorom spojenim s petostepenim automatskim menjačem. Novi model u ograničenoj seriji će se u salonima evropskih Jeepovih zastupnika pojaviti u prvoj polovini juna, i u verziji s dvoja i u onoj sa četvora vrata.

Dok radi na uspehu nedavno predstavljene Jeepove specijalne serije „rengler arktik specijal", Jeep istovremeno radi i na lansiranju nove verzije „renglera" sa statusom ikone, u ograničenoj seriji, Jeepa  „rengler mauntin".

Sa jedinstvenim dizajnom i unutra i spolja unapređenim nizom stilističkih detalja, 17-inčnim točkovima i autentičnim dodacima od Mopara®, novi model u specijalnom izdanju je vozilo za one koji i na otvorenom prostoru žele da ih svi primete. Izražavajući na najbolji način nebrojene mogućnosti za personalizaciju „renglera" sa statusom ikone, novo izdanje „mauntin" služi na čast svima koji se aktivno bave otvorenim prostorima u prirodi. Sa temom „mauntina" na kojeg se poziva i samo ime modela, brend takođe želi da podvuče kako je zahvaljujući tehnološkoj prekretnici i nedostignutoj of-roud ekspertizi „rengler", iako ikona, ipak spreman da savlada i najzahtevnije staze i najizazovnije uslove za vožnju.

Sa „sport trim" linijom, Jeep  „rengler mauntin" će biti dostupan u verzijama sa dvoje i sa četvoro vrata.. Spoljna oprema obuhvata i jedinstveni  crni naziv na poklopcu motora, prednju „mineral sivu" rešetku štita i točkove od 17 inča obojene u „mineral sivu boju"visokog sjaja. Dodatne osobine su i „Mountain" natpis preko dela poklopca motora skupa sa podacima za geografsku širinu i dužinu poznatim svim ljubiteljima otvorene prirode, bočna gazišta i crna vratanca preko poklopca rezervoara, i ona od Mopara.

U unutrašnjosti se razmeću sedišta sa „škriljac sivim" presvlakama od mebla na kojima je izvezen „Mountain" logo. Moparov tretman koji je u kabini obavljen se na dalje vidi i na tkanim patosnicama i na ručicama za pridržavanje.

Spoljne boje kod nove „mauntin" ograničene serije su sasvim nova „gekon" boja koja se sada na „renglerovoj" mapi pridružila već uobičajenim crnoj, svetlo beloj, buldožer žutoj i crna-šuma zelenoj.

Nastup Jeepovog  „rengler mauntina" na evropskim tržištima će početi u junu. Novitet iz ograničene serije će pogon dobijati od efikasnog 2,8-litarskog turbo-dizel motora koji izbacuje 200 KS pri 3600 o/min i 460 Nm obrtnog momenta na 1.600-2.600 o/min kada je uparen s petostepenim automatskim menjačem sa ERS-om ili 410 Nm kada je uparen sa šestostepenim manuelnim  menjačem. Novi Jeep  „rengler mauntin" ćete takođe moći da dobijete i sa novim 3,6-litarskim V6 benzinskim motorom koji izbacuje 284 KS i 347 Nm, uparen sa automatskim petobrzinskim transaksl menjačem sa ERS-om.

Projektovan da savlada i najizazovnije of-roud staze, „rengler mauntin" ima unapređenu „Dana 30" prednju osovinu i „Dana 44" osovinu pozadi. Kod ovog Jeepa su legendarne of-roud sposobnosti postignute kroz standardni „komand trek NV241" (Command-Trac®) vremenski parcijalnu, menjačku kutiju sa 2,72:1 kod nižeg, redukovanog odnosa.

Ovaj 4x4 sistem radi u ukupno tri modaliteta: 2WD, 4WD High i 4WD Low. U normalnim uslovima za vožnju, „komand trek" radi sa dva pogonska točka (2WD), a 100 procenata obrtnog momenta se sa motora prebacuje na osovinu pozadi. U  modalitetu 4WD High, sistem vrši preraspodelu obrtnog momenta u odnosu 50/50 između prednje i osovine pozadi. 4WD High obezbeđuje više obrtnog momenta  i pogona na pojedinačne osovine i njega treba da koristite samo kada vozite po klizavim površinama, u uslovima kakvi su pesak, sneg, blato ili rasuto kamenje.

Modalitet 4WD Low je idealan za vožnju po izuzetno zahtevnim i opasnim of-roud deonicama, a obezbeđuje da se sa odnosom 2,72:1 najniži stepen dodatno redukuje čime se umnožava i obrtni moment motora na obema osovinama.

Jeep  „rengler mauntin" vrhunske of-roud mogućnosti postiže uz pomoć standardne „hil disent kontrole" (Hill Descent Control - silazak s brda, u opremi jedino u kombinaciji sa automatskim menjačem), za najveću moguću kontrolu kod vožnje po nizbrdici, i standardnog „hil start asista" (Hill Start Assist - pomoć kod polazaka uzbrdo), koji sprečava da se makar i delimično vrati unatrag kod polazaka po površini u nagibu.

Oprema namenjena za udobnost vozača i putnika u kabini dodaje se na standardnu opremu „sport trim" linije, a sastoji se od kožom presvučenog upravljača sa integrisanim dodatnim komandama, Moparovih patosnica i Moparovih ručica za prihvatanje. Opcionalna oprema u ponudi nudi i „dual top" konfiguraciju (tj. mogućnost da dobijete i mekanu i tvrdu varijantu presvlaka), „ju-konekt" (Uconnect®) multimedijalni sistem za informacije i zabavu i novi zvučni paket „vinter and saund grupe" (Winter & Sound Group), u okviru kojeg su i grejana sedišta i vrhunski audio sistem snage 368W, sa  šest zvučnika marke Infiniti.

„Rengler"je originalno i autentično 4x4 vozilo koje zna kako da izrazi nekonvencionalni duh ovog američkog brenda, pa u sebi kombinuje izuzetne of-roud sposobnosti s uživanjem u vožnji kakvo nudi ovo u sveukupnoj auto-industriji sasvim jedinstveno vozilo. Kao neospornog of-roud šampiona, „rengler" uvažavaju širom sveta i zbog njegovih izvanrednih of-roud sposobnosti i  zbog njegove jedinstvene osobenosti.

Jeepa  „rengler" možete da dobijete u ukupno tri nivoa prilagođenosti linije: „Sport", „Sahara" i „Rubikon" (na nekim evropskim tržištima u taj izbor ulazi i još jedan model s ograničenom serijom, „rengler arktik"). Svi oni pogon dobijaju od efikasnog 2,8-litarskog turbo dizel motora uparenog s petostepenim automatskim menjačem sa ERS-om ili šestostepenim manuelnim, ili od nedavno uvedenog 3,6-litarskog V6 benzinskog motora uparenog s petostepenim automatskim menjačem. Iste linije karoserije i kombinacije motora i menjača su u ponudi i na Jeepu  „rengler anlimitid" sa četvora vrata. Kada su šestostepeni manuelni menjači  upareni sa 2,8-litarskim turbo dizel motorom, i Jeep  „rengler" i Jeep  „rengler anlimitid" imaju kao standardnu opremu i „Stop/Start" tehnologiju radi ušteda na gorivu.

Jeep®  „ „kompas blek edišn": potpuno novi crni izgled i sporski utisak na kompaktnom SUV-u Jeep brenda

Nakon izuzetno pozitivnog odgovora potrošača na koncept vozilo pred njima otkriveno na Salonu automobila u Ženevi 2012, Jeep je u stroj za Evropu uveo i novu ograničenu seriju „kompas blek edišn". Crni tretman koji dominira njegovim spoljnim izgledom, crni sjaj na papučicama i novi 18-inčni točkovi od aluminijuma crnog sjaja daju ovom novom  modelu u specijalnom izdanju veoma sportski izgled. Pogon mu daje efikasan 2,2-litarski turbo dizel motor sa 163 KS i 320 Nm  obrtnog momenta. Jeepove of-roud sposobnosti obezbeđuju aktivni i sve vreme uključeni uređaji poput „fridom drajv" (Freedom Drive I®) sistema za permanentni pogon na sva četiri točka. „ju-konekt"(UConnect®) multimedijalni uređaj za informacije, zabavu i navigaciju sa „blutut ju-konekt" (Bluetooth UConnect®) telefonom i vrhunskim audio sistemom sa devet zvučnika Boston Akustiksa koji mu obezbeđuju maksimalnu udobnost, informacije i zabavu, kako za vozača tako i za sve putnike u njemu. U ponudi će biti od kraja avgusta kod zastupnika Jeepa u Evropi.

Dočekan sa do sada neviđenim interesovanjem posetilaca poslednjeg Salona automobila u Ženevi, na kojem je predstavljen kao za proizvodnju namenjen  koncept,  novi Jeep  „kompas blek edišn" je već i službeno zauzeo svoje mesto u stroju ostalih „kompasa". Novitet ograničene serije diči se novim sportskim držanjem i jedinstvenim crnim izgledom, a s namerom da ovom urbanom kompaktnom SUV-u iz Jeep porodice obezbedi jače izražen izgled i osobenost. Nova verzija iz ograničene serije u sebi kombinuje niz stilističkih detalja i funkcionalnih elemenata među kojima su i crni sjajni naglašeni detalji na prednjem delu, namenjeni da ovom jedinstvenom vozilu obezbede ekskluzivan personalizovan  izgled „kao da je tek izašao iz fabrike".

I sama po sebi ikona, Jeepova prednja rešetka sa ukupno sedam proreza diči se crnim a sjajnim umecima koji ponavljaju kombinaciju sjanih crnih farova i mat okruženja svetala za maglu. Crn i gladak tretman takođe je karakterističan za krovne nosače i gazišta papučica po bokovima. Specijalni, 18 inča prečnika točkovi od crnog sjajnog aluminijuma dodatno pojačavaju ionako agresivan izgled vozila.

Jeep  „ „kompas blek edišn" će u permanentnoj 4WD konfiguraciji biti dostupan u paru sa 2,2-litarskim turbo dizel motorom koji mu daje snagu od 163 KS i 320 Nm. Ovaj primer za ugled u sopstvenoj kategoriji  u pogledu of-roud sposobnosti opremljen je sve vreme  aktivnim „fridom drajvom I" 4WD sistemom  koji omogućava i  „lok" (Lock - zaključaj) modalitet. Taj je sistem projektovan da vozaču pruži tokom čitave godine važeće uverenje da će uspeti da se izbori sa lošim vremenskim uslovima i uslovima lošeg prianjanja, kao i klizanjem po putu koje se nužno događa po kiši i po slabom snegu.

Kompaktan admiralski model Jeepovog brenda,  „kompas" u sebi osobine SUV-a kombinuje sa funkcionalnošću i performansama, a lako rukovanje sa efikasnom potrošnjom goriva. U celosti redizajniran 2011, „kompas" se ističe novim i modernim spoljnim izgledom, unapređenim unutrašnjim prostorom na visokom nivou obrade, popravljenim voznim osobinama i držanjem, novim 2,2-litarskim turbo-dizel motorom u ponudi i u verziji s manje i sa više snage, a i sa opcionalnim 2WD pogonskim sklopom uz bok već dokazanog „fridom drajva I"  u 4WD konfiguraciji koja naglašava njegovu podvojenu prirodu - i  4x4 sposobnost i onu za on-roud udobnost u vožnji.

Karoserija stesana u dva nivoa je ono što vam kod Jeepa „ kompas" još stoji na izboru: bilo ona „sport," bilo ona „limitid". Obe su opremljene efikasnim 2,2-litarskim turbo dizel motorom koji se nalazi i na 2WD i na 4WD verzijama „kompasa". Verzija s nižom snagom 2,2-litarskog turbo dizela koja izbacuje 136 KS je u ponudi jedino uz modele „kompas" s pogonom na prednjim točkovima. 2WD konfiguraciju takođe možete da dobijete na verzijama koje imaju pogon sa 2,0-litarskih benzinskim motorom. Dvolitarski motori u ponudi su skupa sa 2,4-litarskima, i to su i svi motori sa kojima je Jeep  „kompas" moguće dobiti u Evropi.

Brend Jeep

Brend Jeep se danas može pohvaliti globalno rasprostranjenim ugledom i reputacijom, a s vozilima koja se distribuiraju u preko 120 zemalja širom sveta. Jeep je sazdan na pet ključnih vrednosti: slobodi, avanturi, autentičnosti i  sebi svojstvenom utisku. Sloboda je tu kao stanje duha i lična opredeljenost da ide za vlastitim instinktima uz samouverenost da će biti u stanju da se sa svakim izazovom uspešno izbori zahvaljujući vrhunskim of-roud sposobnostima i da svakog dana proživi iskustvo bezbednosti koju mu obezbeđuju njegovi napredni 4x4 sistemi. Pustolovina je kao njegova vokacija. Autentičnost mu je urođena jer pripada originalnom brendu koji je kao pionir osvojio predele izvan puteva i u tome postao siguran lider, ali je takođe i sposobnost da ponudi performanse kojima uspeva da iskustvo vožnje preobrati u jedan sasvim neverovatan doživljaj. Strast je tu kao impuls koji nečiju individualnost još više naglašava i izbacuje je u prvi plan. Jedinstven utisak ostavlja zato što on potiče od sposobnosti da i sam bude drugačiji zahvaljujući svojim apsolutno nezamenljivim osobinama.

To je brend koji može da se pohvali izvanrednom individualnošću. Jeep je oduvek bio u stanju da sebe iznova izmisli i da ponudi nove i inovativne proizvode kojima je u čitavoj kategoriji vozila postavljao markere koje su potom drugi pokušavali da dostignu - počev od modela sa statusom ikone ovog brenda, „rengler" pa sve do kompaktnog SUV-a, „kompas", svaki Jeepov model govori o istoj legendi istkanoj od neverovatnih putovanja i sedam decenija duge strasti za otvorene prostore i prirodu.

Prva Jeep vozila su sa proizvodnih traka sišla 15. jula 1941. Bili su to vojni „Vilis-Overlendi" (Willys-Overland), preteče prvog civilnog Jeepa, modela „CJ-2A". Od datuma ove prekretnice je više od 15 miliona Jeepova proizvedeno i distribuirano širom sveta.

Godine 2011. je Jeepova globalna  prodaja narasla za 41% u poređenju sa 2010, a i danas je Jeep najbolje prodavani  brend Grupe Krajsler na tržištima van Severne Amerike, koji čini čak 63% od ukupne inostrane prodaje ove kompanije.

Jeep u Evropi

U stroju u  Evropi raspoloživih Jeepovih vozila stoji i "gren čiroki", „rengler", „rengler anlimitid" i „kompas". Tokom 2011. su svi ovi modeli bili temeljito obnovljeni, a doživeli su i brojna i značajna ažuriranja.

Godine 2011. je takođe vrlo značajna godina za Jeep: rast tokom nje bio je izuzetno snažan i konstantan kroz čitavu godinu i svuda u Evropi, a brend je postigao izvanredne prodajne rezultate. Sa skoro 24.000 registrovanih vozila tokom godine, Jeep je postigao 61,8% povećanu prodaju i svoj tržišni udeo povećao za 0,2%. Prodaja je rasla na skoro svim evropskim tržištima. Najznačajniji pomaci zabeleženi su u Italiji, gde je prodaja porasla za skoro 118% a tržišni udeo narastao za 0,5% - jednako dobro je bilo i u Nemačkoj (+71,7%), u Francuskoj (+124%), u Velikoj Britaniji (+3,3%) i u Španiji (+21,2%).

Jeepov trend rasta se nastavio i u 2012. U prva četiri meseca Jeepova prodaja je porasla za 51,7% u odnosu na isti period 2011. s ukupno 9800 registrovanih jedinica. Tržišni udeo je bio na 0,2%. Odlični prodajni rezultati zabeleženi su na skoro svim evropskim tržištima - osim prodajnog čuda zabeleženog u Nemačkoj gde je prodaja porasla za 165,2%. Jeep je značajno podigao prodaju i u Francuskoj (+84,5%) i u Španiji (+7,6%). 

Jeepovi datumi prekretnice (milestones)

1949: Na model „štejšn vegon" (Station Wagon), Jeep je prvi put ugradio pogon na sva četiri točka na taj tip vozila, pa je time po prvi put uveo i koncept SUV-a (Sport Utility Vehicle - vozilo za sport i opštu upotrebu). 1963: sa svojim Jeepom „vegonir" (Wagoneer), Jeep je izmislio Premijum SUV segment. 1984: sa prvom generacijom Jeepa „čiroki", Jeep je prvi stvorio segment kompaktnih  SUV vozila. 1993: Jeep je uvođenjem Jeepa "gren čiroki" iznova izmislio premijum SUV segment i s prvom generacijom svog admiralskog modela uobličio nove standarde zanatskih veština i rafiniranosti na tržištu Premijum SUV modela.

Priču o  brendu Jeep odlikuje neprestana evolucija. Jeep je stvoren pre skoro 71 godinu sa ciljem da odgovori na zahteve vojske SAD-a. Prvo 4x4 Jeep vozilo je sa proizvodnih traka sišlo 15. jula 1941. To je bio vojni  „vilis overlend", preteča prvog civilnog Jeep, koji je u masovnoj proizvodnji bio od 1945. a koji se uopšte smatra za prvi moderni of-roud automobil u čitavoj automobilskoj industriji. Od tada je brend  Jeep odgovarao na potrebe za mobilnošću svojih kupaca i uspešno predviđao trendove na tržištima. 1949. je sa primenom 4WD sistema na kompletno od čelika sklopljenoj karoseriji karavana, Jeep izmislio prvo SUV vozilo  i tako stvorio novi tržišni segment koji i danas ima - 60 godina od kako je po prvi put uveden - veoma pozitivan odgovor kupaca.

Sa Jeepom „vegoneir" lansiranim 1963, Jeep je nastavio da razvija koncept SUV-a pa je uveo i prvo Premijum SUV vozilo. Osim što je to bilo prvo 4x4 vozilo opremljeno automatskim menjačem, „vegonir" je imao i modernu, elegantnu i funkcionalnu karoseriju,  a bio je ujedno i savršen izbor za sve moguće načine upotrebe - savršeno mu je dobro bilo kako po gradskim ulicama tako i po utabanim brdskim stazama. Kao prvi premijum SUV u istoriji automobilizma, Jeep „vegonir" se smatra za preteču današnjeg „gren čirokija".

Godine 1984. kada je lansiran model „čiroki", Jeep je na tržište uveo još jedan inovativni element pa je stvorio i prvog kompaktnog SUV-a: sasvim nov i jedinstven okvir karoserije je vozilu obezbedio nadmoćnu čvrstinu, redukovanu težinu i povoljniju potrošnju, pa je time i samom „vegoniru" obezbedio prtljažni prostor. Kombinujući of-roud sposobnosti sa on-roud udobnošću u vožnji, od te 1984. se „čiroki" smatra pretečom Jeepove kompaktne SUV linije.

1993. je Jeep još jednom izmislio 1949. godine stvoren SUV segment, pa je uveo i prvu generaciju svog admiralskog modela, "gren čiroki". Tokom narednih godina je ovaj model uspostavio novi standard u pogledu dizajna, zanatskih veština i performansi na čitavom premijum SUV tržištu. Sa nove tri generacije Jeepa "gren čiroki" - uvedenim 1999, 2005. i 2010. - američki brend je svoj admiralski model  unapredio novim tehničkim osobinama  i dalje popravio njegovu on-roud udobnost i of-roud sposobnosti.

Torino, 13. jun 2012

 

Ostali sadržaji

Wrangler Unlimited

Wrangler Unlimited

Patriot

Patriot

Grand Cherokee

Grand Cherokee

Prijavi se na bilten.

PRIJAVI SE SADA