Prijavi se na bilten

Prijavi se na bilten Stellantis Communications i budi u toku na svim vestima.

06 Sep 2021

Valteri Botas potpisao višegodišnji ugovor sa ekipom Alfa Romeo Racing ORLEN

Hinvil, 6. septembar 2021. godine – Valtteri Bottas će se pridružiti Alfa Romeo Racing ORLEN timu od 2022. godine i nadalje, nakon što je finski vozač potpisao višegodišnji ugovor sa timom iz Hinvila. Botas, devetostruki pobednik Gran Prija, pridružio se timu za vreme ključne tranzicije u novu eru Formule jedan, sa značajnim promenama pravila koje pružaju jedinstvenu priliku da se napreduje na startu.

Valteri Botas potpisao višegodišnji ugovor sa ekipom  Alfa Romeo Racing ORLEN

Hinvil, 6. septembar 2021. godine – Valtteri Bottas će se pridružiti Alfa Romeo Racing ORLEN timu od 2022. godine i nadalje, nakon što je finski vozač potpisao višegodišnji ugovor sa timom iz Hinvila. Botas, devetostruki pobednik Gran Prija, pridružio se timu za vreme ključne tranzicije u novu eru Formule jedan, sa značajnim promenama pravila koje pružaju jedinstvenu priliku da se napreduje na startu.

 

Valteri je rođen u Nastoli, u Finskoj, 28. avgusta 1989. godine i imao je istaknutu karijeru u juniorskim formulama, postavši tek drugi vozač koji je osvojio i Formula Reno Evrokup i Formula Reno Severnoevropski kup iste godine, 2008, a zatim je osvojio Masters of Formula 3 u 2009. i 2010. godini - i prvi je koji je postigao ovaj dupli trijumf. Nakon ulaska u seriju GP3, Valteri je pobedio na četiri trke i osvojio titulu, pokazavši svoju spremnost za ulazak na najveću scenu moto-sporta.

 

U Formuli 1 je debitovao 2013. sa timom Vilijams, gde se Valteri istakao kao jedan od najsvetlijih talenata u sportu, pre nego što je prešao u Mercedes 2017. godine. Tamo je Finac igrao ključnu ulogu u dobijanju četiri titule za ovog proizvođača automobila, pobedivši na svojoj prvoj trci u Sočiju 2017. i dodajući još osam prvih mesta svom skoru, uz ukupno 54 podijuma timu Brekli.

 

Devet pobeda, 17 pol pozicija i 63 podijuma su snažan početak za Valterija, jedan od konkurenata za Svetski šampionat 2019. i 2020. Sledeća godina predstavljaće novu stranicu za talentovanog vozača iz Nastole. Pridruživanje Alfa Romeo Racing ORLEN timu omogućiće Valteriju da upotrebi svoje iskustvo u takmičarskom segmentu Formule jedan i pomogne timu da se popne na rang-listama. S obzirom da nova pravila predstavljaju veliko resetovanje u sportu, stvorena je prilika da tim i vozač ispišu novu, uspešnu priču zajedno.

 

Dobrodošao u Alfa Romeo Racing ORLEN, VB77!

 

Valteri Botas, vozač: „Otvara se novo poglavlje u mojoj trkačkoj karijeri: Radujem se što ću se priključiti Alfa Romeo Racing ORLEN timu od 2022. godine u potpuno novom izazovu za ovog legendarnog proizvođača. Alfa Romeo je brend koji ne treba predstavljati, ispisali su neke sjajne strane u istoriji Formule jedan i biće čast predstavljati ovu marku. Potencijal tima iz Hinvila je jasan i radujem se prilici da pomognem timu da se popne više na startu, posebno što će nova pravila u 2022. dati timu šansu da napravi skok u performansama. Zahvalan sam za poverenje koje mi je tim ukazao i jedva čekam da ga opravdam: kao i uvek sam željan da se trkam za rezultate, i kada vreme dođe, za pobede. Poznajem Freda [Vasera] dobro i radujem se upoznavanju ostatka tima sa kojim ću sarađivati, gradeći odnose podjednako jake onima koje imam u Mercedesu. Ponosan sam na ono što sam postigao u Brekliju i potpuno sam fokusiran na završavanje tog zadatka dok se borimo za još jedan svetski šampionat, ali takođe se radujem novim izazovima koji me očekuju sledeće godine.“

 

Žan-Filip Imparato, izvršni direktor brenda Alfa Romeo: „Drago nam je da poželimo dobrodošlicu tako iskusnom vozaču kao što je Valteri Botas u veliku Alfa Romeo zajednicu. Vrednosti efikasnosti, stabilnosti i performansi koje Alfa Romeo iznova definiše za svoju budućnost su savršeno otelotvorene u vozaču kao što je Valteri, sa kime se nadamo da ćemo ispisati nova poglavlja u slavnoj istoriji sporta.“

 

Frederik Vaser, direktor tima Alfa Romeo Racing ORLEN: „Zadovoljstvo nam je da poželimo Valteriju dobrodošlicu u tim i radujemo se našem zajedničkom putovanju. S njim u Hinvil dovodimo snažnog timskog igrača sa iskustvom na prednjem delu starta. Valteri je bio sastavni deo tima koji je iznova ispisao istoriju i nosi četiri svetske titule proizvođača: on je pravi vozač koji će pomoći Alfa Romeo Racing ORLEN timu da napravi korak napred ka boljoj startnoj poziciji. Naši odnosi traju dugo, otkada smo zajedno radili na uspešnim kampanjama u F3 i GP3, a njegov talenat i veštine su bili očigledni otada, i samo rasli vremenom: Zaista s radošću iščekujem da upotrebi svoje sposobnosti za dobrobit tima. Višegodišnji ugovor koji smo mu ponudili daje i Valteriju i timu stabilnost koja nam je potrebna da izgradimo naš projekat u ključnom periodu za Formulu jedan: čekamo s uzbuđenjem da vidimo šta će budućnost doneti.“

 

Kontakt za medije:

 

Alfa Romeo brend

 

Alessandro Nardizzi

Alfa Romeo Communication

+39 338 623 9046  
alessandro.nardizzi@alfaromeo.com

 

 

Alfa Romeo Racing ORLEN

press@sauber-group.com

 

Will Ponissi

+41 79 591 57 85

william.ponissi@sauber-group.com

 

Katharina Rees

+41 79 757 52 85

katharina.rees@sauber-group.com

 

Ostali sadržaji

Prijavi se na bilten.

PRIJAVI SE SADA