Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Stellantis Communications en blijf op de hoogte van het nieuws

04 aug. 2021

De New 500 debuteert in Brazilië, FIAT's tweede 'thuis'.

  Een maand na zijn lancering in Israël vervolgt de Nieuwe 500 zijn reis rond de wereld en komt nu aan in Brazilië.  

De New 500 debuteert in Brazilië, FIAT's tweede 'thuis'.

 

  • Een maand na zijn lancering in Israël vervolgt de Nieuwe 500 zijn reis rond de wereld en komt nu aan in Brazilië.
  • Olivier Francois, FIAT CEO en Global CMO van Stellantis, nam deel aan de presentatie, met een videoboodschap vanuit het Centro Stile Fiat in Turijn. Hij kan hier bekeken worden.
  • De FIAT-traditie is diep geworteld in Brazilië: ongeveer een eeuw activiteit en een pionier sinds de jaren 1970 in de ontwikkeling van Flex-Fuel technologieën voor het gebruik van eco-brandstoffen.
  • Het marktaandeel van FIAT in Brazilië bedraagt 22%.

 

De onthulling van de New 500 aan de Braziliaanse pers vond enkele uren geleden plaats, nadat hij de Atlantische Oceaan was overgestoken om zijn reis rond de wereld voort te zetten, die een maand geleden begon met zijn debuut in Israël. Olivier Francois, FIAT CEO en Stellantis Global CMO, nam deel aan de presentatie aan de nationale pers en het distributienetwerk, met een videoboodschap vanuit het Centro Stile Fiat in Turijn, de "geboorteplaats" van de New 500.

 

"Ik ben er trots op deel uit te maken van deze geweldige dag, waarop de New 500 zijn debuut maakt in Brazilië. Dit is de eerste transatlantische markt voor het FIAT-icoon, na zijn eerste stappen buiten Europa in het buurland Israël," zegt Olivier François, Chief Executive Officer en Stellantis Global Chief Marketing Officer. "Deze stap past perfect in de lange geschiedenis van FIAT in Brazilië en twee aspecten maken hem bijzonder. Ten eerste is Brazilië FIAT's tweede thuis. Denk maar aan de band die ons al meer dan 100 jaar bindt en aan het strategisch belang van deze markt, waar FIAT marktleider is met een aandeel van 22%. De tweede reden is dat we hier, meer dan 40 jaar geleden, begonnen zijn met de ontwikkeling van Flex-Fuel technologie voor het gebruik van alternatieve brandstoffen zoals ethanol, vele jaren voor de duurzaamheidskwesties die de basis vormen van de strategie en het groene pad van het merk," vervolgt François. "De 500 is een icoon van verandering: gecreëerd om duurzame stedelijke mobiliteit te herdefiniëren en als spil van een belangrijk keerpunt, speelt hij een sleutelrol in de 'omschakeling naar groen' en in de loyaliteit van gebruikers aan elektrisch. Zoals wij zeggen: "het is pas groen als het groen is voor iedereen". Dat is onze verbintenis."

 

Brazilië is FIAT's tweede thuis, waar het marktleider is 

Brazilië is de grootste markt van FIAT buiten Europa. Momenteel staat het aan de leiding van de verkoop met een aandeel van 22%, 52% meer dan het jaar voordien, mede dankzij enkele recent gelanceerde modellen waarvan de verkoop verbazingwekkende proporties aannam: de vorig jaar vernieuwde New Strada pick-up was onmiddellijk een succes en werd het best verkochte voertuig in Brazilië; de middelgrote SUV Fiat Toro, die in april werd vernieuwd, wist het publiek voor zich te winnen met een verkoopstijging van 25% ten opzichte van de vorige generatie. En nu gaat het stokje over naar de New 500, die hier verkrijgbaar zal zijn in de Icon-trim, een hatchbackversie, met Level 2 assisted driving, ADAS, 11kW snelladen en een 85kW snellader, 10,25" radio en Apple CarPlay/Wireless Android Auto.

 

Een band die al meer dan een eeuw duurt en meer dan 40 jaar onderzoek en ontwikkeling in alternatieve technologieën.

In 1976 werd in Betim, in de deelstaat Minas Gerais, de eerste FIAT-fabriek geopend waar auto's ter plaatse werden geproduceerd. De eerste auto die uit zijn lijnen kwam was de Fiat 147, een afgeleide van de beroemde Fiat 127. De fabriek is onlangs gerenoveerd en is nu een van de grootste in het land. Er worden verschillende FIAT-modellen geproduceerd, waaronder de nieuwe Strada bestelwagen. Maar de wortels van de aanwezigheid van het Italiaanse bedrijf in Brazilië gaan veel verder terug. Denk er eens over na: op 26 juli 1908 won Silvio Alvares Penteado de eerste autorace die ooit in het land werd gehouden, in een Fiat 40HP. In 1930 was reeds een dealerbedrijf gevestigd in São Paulo, in 1950 gevolgd door een filiaal voor de invoer en distributie van FIAT-tractoren. Sindsdien is er veel veranderd, maar de band is nog sterker geworden, zozeer zelfs dat in 2015 een nieuwe fabriek werd geopend in Goiana, in de deelstaat Pernambuco. Dit is een van de meest geavanceerde productielocaties in de autowereld en is de thuisbasis van de Fiat Toro. Vermeldenswaard is ook dat FIAT hier, in Brazilië, al sinds de jaren zeventig alternatieve technologieën ontwikkelt om de uitstoot in de atmosfeer te verminderen en zijn klanten betrouwbare, betaalbare en duurzame producten aanbiedt. Een van de belangrijkste voorbeelden van deze groene aanpak is ontstaan in de Betim-fabriek en heeft zich verspreid over Latijns-Amerika en andere landen in de wereld: het gebruik van ethanol, afkomstig van suikerriet, en de ontwikkeling van de Flex-Fuel technologie, waarmee motoren kunnen worden gevoed met ethanol en benzine of een combinatie van beide brandstoffen. Vanuit milieu-oogpunt is het voordeel van ethanol dat het een hernieuwbare energiebron is en dat het bijdraagt tot de beperking van de uitstoot van broeikasgassen, aangezien de plantaardige biomassa de door het voertuig uitgestoten kooldioxide weer opneemt. Dit maakt het tot een van de meest duurzame automobieloplossingen die vandaag op de markt verkrijgbaar zijn. En nu, met het oog op de toekomst, begint de nieuwe 500 aan een nieuw hoofdstuk van FIAT-innovatie, waardoor mobiliteit steeds toegankelijker en milieuvriendelijker wordt.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.

SCHRIJF U NU IN