Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Stellantis Communications en blijf op de hoogte van het nieuws

06 sep. 2021

Valtteri Bottas tekent voor Alfa Romeo Racing ORLEN in een meerjarencontract.

Hinwil, 6 september 2021 - Valtteri Bottas zal zich voor het seizoen 2022 en de daaropvolgende seizoenen aansluiten bij Alfa Romeo Racing ORLEN, nu de Finse coureur een meerjarig contract heeft getekend bij het team uit Hinwil. Bottas, negenvoudig Grand Prix-winnaar, voegt zich bij het team nu het aan de cruciale overgang naar het nieuwe tijdperk van de Formule 1 begint, met radicale veranderingen in de regels die een unieke kans bieden om dichter bij de kop van de grid te komen.

Valtteri Bottas tekent voor Alfa Romeo Racing ORLEN in een meerjarencontract.

 

Hinwil, 6 september 2021 - Valtteri Bottas zal zich voor het seizoen 2022 en de daaropvolgende seizoenen aansluiten bij Alfa Romeo Racing ORLEN, nu de Finse coureur een meerjarig contract heeft getekend bij het team uit Hinwil. Bottas, negenvoudig Grand Prix-winnaar, voegt zich bij het team nu het aan de cruciale overgang naar het nieuwe tijdperk van de Formule 1 begint, met radicale veranderingen in de regels die een unieke kans bieden om dichter bij de kop van de grid te komen.

 

Valtteri, geboren in Nastola (Finland) op 28 augustus 1989, heeft een succesvolle carrière in de juniorformules. Hij werd slechts de tweede coureur die in hetzelfde jaar, 2008, zowel de Formule Renault Eurocup als de Formule Renault Northern European Cup won, en won vervolgens de Formule 3 Masters in 2009 en 2010 - de eerste die deze dubbele prestatie leverde. Na zijn promotie naar de GP3 Series won Valtteri vier races en pakte hij de titel, waarmee hij liet zien dat hij klaar was voor het grootste podium in de autosport.

 

Het Formule 1-debuut kwam er in 2013 bij Williams, waar Valtteri bewees een van de grootste talenten van de sport te zijn, voor een promotie naar Mercedes voor 2017. Daar zou de Fin een cruciale rol spelen bij het veiligstellen van vier constructeurstitels, door in 2017 in Sotsji zijn eerste race te winnen en nog eens acht eerste plaatsen aan zijn palmares toe te voegen, naast een totaal van 54 podiumplaatsen voor het team uit Brackley.

 

Negen overwinningen, 17 polepositions en 63 podiumplaatsen zijn een solide introductie voor Valtteri, runner-up in het wereldkampioenschap van 2019 en 2020. Volgend jaar komt er een nieuwe bladzijde voor Nastola's talent. Door zich aan te sluiten bij Alfa Romeo Racing ORLEN, zal Valtteri zijn ervaring in de Formule 1-racerij kunnen gebruiken om het team te helpen op te klimmen in het klassement. Met de nieuwe reglementen hebben het team en de coureur de kans om samen een nieuw succesverhaal te schrijven.

 

Welkom bij Alfa Romeo Racing ORLEN, VB77 !

 

Valtteri Bottas, piloot: "Er gaat een nieuw hoofdstuk in mijn carrière als piloot open: ik ben erg blij dat ik me voor 2022 en daarna bij Alfa Romeo Racing ORLEN mag aansluiten voor wat een nieuwe uitdaging met een iconische fabrikant zal worden. Alfa Romeo is een merk dat geen introductie behoeft, het heeft enkele grote bladzijden in de Formule 1-geschiedenis geschreven en het zal een eer zijn om dit merk te vertegenwoordigen. Het potentieel van de Hinwil-faciliteit is duidelijk en ik verheug me op de kans om het team vooruit te helpen op de grid, vooral met de nieuwe reglementen in 2022 die het team de kans geven om een sprong voorwaarts te maken qua prestaties. Ik ben dankbaar voor het vertrouwen dat het team in mij heeft gesteld en ik kijk ernaar uit om dat vertrouwen terug te betalen: ik ben er meer dan ooit op gebrand om te racen voor resultaten en, als de tijd rijp is, om te winnen. Ik ken Fred [Vasseur] goed en ik kijk er naar uit om de rest van het team waarmee ik zal samenwerken te leren kennen en om even sterke relaties op te bouwen als die welke ik bij Mercedes heb. Ik ben trots op wat ik in Brackley heb bereikt en ik ben volledig gefocust op het afmaken van de klus terwijl we strijden voor nog een wereldkampioenschap, maar ik kijk ook uit naar de nieuwe uitdagingen die me volgend jaar te wachten staan."

 

Jean Philippe Imparato, CEO Alfa Romeo: "Wij zijn verheugd om een coureur met zoveel ervaring als Valtteri Bottas te verwelkomen in de geweldige Alfa Romeo-gemeenschap. De waarden van efficiëntie, stabiliteit en prestaties die Alfa Romeo voor zijn eigen toekomst opnieuw definieert, worden perfect belichaamd door een coureur als Valtteri, met wie we nieuwe hoofdstukken hopen te schrijven in een roemrijke sportgeschiedenis."

 

Frédéric Vasseur, Team Principal Alfa Romeo Racing ORLEN: "Het is een genoegen om Valtteri bij het team te verwelkomen en we kijken uit naar onze gezamenlijke reis. Met hem halen we een sterke teamspeler met ervaring achterin naar Hinwil. Valtteri maakte integraal deel uit van een team dat de geschiedenisboeken herschreef en heeft vier constructeurs-wereldtitels op zijn naam staan: hij is de ideale rijder om Alfa Romeo Racing ORLEN te helpen een stap voorwaarts te zetten naar de top van de grid. Onze relatie gaat ver terug in de tijd, naar de tijd dat we samenwerkten in succesvolle F3- en GP3-campagnes, en zijn talent en vaardigheden zijn altijd duidelijk geweest, alleen maar gegroeid met de tijd: ik kijk er echt naar uit om te zien hoe hij zijn capaciteiten ten dienste van het team stelt. De meerjarige deal die hem aan ons bindt, geeft Valtteri en het team de stabiliteit die we nodig hebben om ons project uit te bouwen op een cruciaal moment voor de Formule 1: we kunnen niet wachten om te zien wat de toekomst brengt."

 

 

Betreffende Stellantis

Stellantis is een van 's werelds toonaangevende aanbieders van auto's en mobiliteit, geleid door een duidelijke visie: het bieden van bewegingsvrijheid met specifieke, betaalbare en betrouwbare mobiliteitsoplossingen. Naast zijn rijke erfgoed en toonaangevende geografische aanwezigheid, heeft de Groep een sterke staat van dienst op het gebied van duurzame prestaties, uitgebreide ervaring en een groot aantal werknemers die over de hele wereld werkzaam zijn. Stellantis zal gebruik maken van zijn brede portefeuille van iconische merken, opgericht door visionairs die hen een passie en competitieve geest bijbrachten die vandaag nog steeds weerklank vindt bij zowel werknemers als klanten. Stellantis streeft ernaar de beste te zijn, niet de grootste, en tegelijk waarde te creëren voor alle stakeholders en de gemeenschappen waarin het actief is.

 

Perscontacten Stellantis :

Dominique Fontignies                PR & Communication Director                   +32 492 343 790

Wim Willems                                Press Officer                                                  +32 492 343 771

Andere inhoud

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.

SCHRIJF U NU IN