Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Stellantis Communications en blijf op de hoogte van het nieuws

27 aug. 2021

Bezoek van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Lea van België aan de piloten van het Alfa Romeo Racing ORLEN F1 team om de slachtoffers van de overstromingen te helpen.

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Lea van België bezocht op donderdag 26 augustus het circuit van Spa Francorchamps om de piloten van het Alfa Romeo Racing ORLEN team te bezoeken. Ze kon de twee stercoureurs van Alfa Romeo Racing ORLEN, Kimi Räikkönen en Antonio Giovanizzi, ontmoeten. Gevolg gevend aan de wens van Prinses Lea van België om de slachtoffers van de recente overstromingen te helpen, hebben Kimi Räikkönen en Antonio Giovinazzi respectievelijk een racepak en racehandschoenen (die ze elk persoonlijk hebben gesigneerd) geschonken om deze zondag te verkopen in het kader van een evenement om geld in te zamelen voor de slachtoffers van de wateroverlast in België.

Bezoek van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Lea van België aan de piloten van het Alfa Romeo Racing ORLEN F1 team om de slachtoffers van de overstromingen te helpen.
  • Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Lea van België bezocht op donderdag 26 augustus het circuit van Spa Francorchamps om de piloten van het Alfa Romeo Racing ORLEN team te bezoeken.
  • Ze kon de twee stercoureurs van Alfa Romeo Racing ORLEN, Kimi Räikkönen en Antonio Giovanizzi, ontmoeten.
  • Gevolg gevend aan de wens van Prinses Lea van België om de slachtoffers van de recente overstromingen te helpen, hebben Kimi Räikkönen en Antonio Giovinazzi respectievelijk een racepak en racehandschoenen (die ze elk persoonlijk hebben gesigneerd) geschonken om deze zondag te verkopen in het kader van een evenement om geld in te zamelen voor de slachtoffers van de wateroverlast in België.

 

Kimi Räikkönen en Antonio Giovinazzi, de twee piloten van het Alfa Romeo Racing ORLEN team, hadden het voorrecht Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Lea van België te mogen verwelkomen bij hun aankomst in België om deel te nemen aan de Formule 1 Rolex Grand Prix van België, die op zondag 29 augustus plaatsvindt op het prachtige circuit van Spa-Francorchamps.

 

Het bezoek was enkele weken geleden gepland, toen de twee Alfa Romeo Racing ORLEN -piloten vernamen hoe erg de overstromingen waren die België enkele weken geleden hadden getroffen, onder meer ook het circuit van Spa-Francorchamps, waar ze komende zondag zullen rijden in hun Alfa Romeo Racing ORLEN C41.

 

Zij besloten prinses Lea een racepak en handschoenen aan te bieden, die aanstaande zondag 29 augustus zullen worden verkocht in het kader van een actie georganiseerd door het Prins en Prinses Alexander van België Onderlinge Hulpfonds om de slachtoffers van de overstromingen te helpen.

 

Zoals veel leden van de Belgische koninklijke familie is prinses Lea een motorsportliefhebber en kon ze de twee piloten ontmoeten voor hun deelname aan de Grand Prix van deze zondag en de faciliteiten van het Alfa Romeo Racing ORLEN -team ontdekken.

 

"Na de ontdekking van alle geheimen van de wedstrijdwagens van Kimi Räikkönen en Antonio Giovinazzi zullen we nooit meer op dezelfde manier naar de Belgische Grand Prix kijken," zei prinses Lea van België na haar bezoek. "Ik was verbaasd over het niveau van de technologische hoogstandjes die geintegreerd is in hun eenzitters!"

 

Een technologie die Kimi Räikkönen en Antonio Giovinazzi ook hebben helpen overbrengen naar de krachtigste wegauto die Alfa Romeo momenteel op de markt brengt: de gloednieuwe Giulia GTAm. Samen met Sauber, die deelnam aan de ontwikkeling van het model, zijn zij erin geslaagd deze uitzonderlijke sportberline (waarvan slechts 499 exemplaren werden geproduceerd) een uniek karakter te geven op de huidige automarkt.

 

Betreffende Stellantis

Stellantis is één van 's werelds toonaangevende autobouwers en provider van mobiliteit, geleid door een duidelijke visie: het bieden van bewegingsvrijheid met specifieke, betaalbare en betrouwbare mobiliteitsoplossingen. Naast zijn rijke erfgoed en toonaangevende geografische aanwezigheid, heeft de Groep een sterke staat van dienst op het gebied van duurzame prestaties, uitgebreide ervaring en een groot aantal werknemers die over de hele wereld werkzaam zijn. Stellantis zal gebruik maken van zijn brede portefeuille van iconische merken, opgericht door visionairs die hen een passie en competitieve geest bijbrachten die vandaag nog steeds weerklank vindt bij zowel werknemers als klanten. Stellantis streeft ernaar de beste te zijn, niet de grootste, en tegelijk waarde te creëren voor alle stakeholders en de gemeenschappen waarin het actief is.

 

Perscontacten Stellantis :

Dominique Fontignies                PR & Communication Director                   +32 492 343 790

Wim Willems                                Press Officer                                                  +32 492 343 771

Andere inhoud

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.

SCHRIJF U NU IN