Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Stellantis Communications en blijf op de hoogte van het nieuws

20 apr. 2020

« Alfa Romeo Storie » : een kijk op een Italiaans icoon

« Alfa Romeo Storie » : een nieuwe digitale serie over de coulissen van het merk Alfa Romeo, op zoek naar 110 jaar bestaansgeschiedenis.

« Alfa Romeo Storie » : een kijk op een Italiaans icoon

 

 

Grote verhalen kunnen boeiend en geruststellend zijn, zij kunnen de tijd doen vergeten in moeilijke tijden. Een goed verteld verhaal, is als een goed ontworpen wagen, die u vervoert maar eveneens in vervoering brengt. Dit kan u ver brengen, heel vel zelfs, althans in onze verbeelding. Alfa Romeo nodigt alle liefhebbers samen een reis te maken doorheen 110 jaar bestaansgeschiedenis. Deze geschiedenis zal verhaalt worden door middel van een serie boeiende episodes.

 

“Alfa Romeo Storie” : 110 jaar bestaansgeschiedenis herdenken !

Op 24 juni 2020 bereikt het merk Alfa Romeo een nieuwe belangrijke kaap : de Biscione – zoals het merk vaak wordt genoemd in Italië – viert 110 jaar van technologische innovaties, sportieve successen en onvergetelijke ontwerpen. De « Storie Alfa Romeo », is een digitale serie die bestemd is voor de fans van het merk en de automobiel in het algemeen, en een viering voor deze belangrijke mijlpaal. De Biscione werd niet alleen bejubeld door de liefhebbers maar ook door al diegenen die schoonheid, innovatie en prestaties weten te appreciëren. De geschiedenis van Alfa Romeo is nauw verbonden met het beste wat Italië te bieden heeft, het is een inspirerend verhaal met karakter en vindingrijkheid, met moed en triomf.

 

Eén en al passie : Alfa Romeo vertelt zijn verhaal

Aan de hand van de meest gekende modellen en het gebruik daarbij van archiefbeelden van tentoongestelde wagens in het in Arese gesitueerde Museo Storico Alfa Romeo vertelt de serie « Alfa Romeo Verhalen » de geschiedenis en de evolutie van het merk, van autoconstructeur tot erkend kampioen in de automobielsport, en vervolgens een wereldicoon. Zoals elk ontwerp dat door de befaamde Biscione werd gerealiseerd richt de serie «Storie Alfa Romeo» zich op zij die gefascineerd zijn door de automobiel. Aflevering na aflevering, « Storie Alfa Romeo » vervoert het publiek naar intieme rendez-vous met piloten en sterren, ingenieurs en designers, bekende VIP’s en gewone fans – allemaal hoofdrolspelers die deel uitmaken van een legende die Alfa Romeo is geworden..

 

Van de Via Cappuccio in Milaan naar de wegen waar ook ter wereld…

« Storie Alfa Romeo » start met en verhaal over de eerste wagen die door het merk werd geproduceerd, de 24 HP, ontworpen door Giuseppe Merosi in zijn woonplaats aan de Via Cappuccio in Milaan en dat, zelfs voor de naam van de onderneming A.L.F.A. (Anonima Lombarda Fabbrica Automobili) in Milaan werd geregistreerd, op 24 juni 1910. Dankzij dit vervolgverhaal kan iedereen de roots van het merk Alfa Romeo ontdekken alsook zijn directe link met Londen, Bordeaux en Napels; talrijke elementen die ervoor gezorgd hebben dat Alfa Romeo zich wereldwijd de baan opgaf, vanaf het begin. De eerste episode vertelt u eveneens over de eerste stappen van het merk in de racerij : van de pistes in 1911 naar de eerste overwinning van de Targa Florio in 1923, waar het bekende « Quadrifoglio » werd geboren.

 

Brussel, 20 april 2020

Andere inhoud

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.

SCHRIJF U NU IN