Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Stellantis Communications en blijf op de hoogte van het nieuws

14 jun. 2021

Het één-tweetje van Bearman en het succes van Browning openden het seizoen van de ADAC Formel 4 Powered by Abarth op de Red Bull Ring.

• De Britse piloot van Van Amersfoort bevestigde zijn uitstekende start van het seizoen door de eerste twee races te winnen: Luke Browning was de winnaar van een hard bevochten race 3.
  • Tramnitz, Smal, Montoya, Fornaroli, Cenyu en Bedrin stonden ook op de Oostenrijkse podiumplaatsen tijdens de drie races.
  • Bij de rookies waren de uitblinkers de drievoudige winnaar Nikita Bedrin en Maya Weug, die opnieuw tweede werd op de Red Bull Ring.

Oliver Bearman opende het zevende seizoen van de ADAC Formel 4 Powered by Abarth Certified by FIA, de Duitse voorbereidende serie die op het circuit de Tatuus eenzitters laat rijden die worden aangedreven door de 160 pk sterke Abarth T-Jet motor, die strikt is afgeleid van de wegmotor. Na de pole position in race 1 en de tweede snelste tijd in de tweede kwalificatie, scoorde de 16-jarige Brit voor Van Amersfoort Racing een dubbele overwinning, door in race 1 te domineren van het groene licht tot de geblokte vlag. In race 2 profiteerde hij van een fout van de Duitse poleman Tim Tramnitz (GER - US Racing) en nam al snel na de start de leiding. In een zeer zwaar bevochten race 3 zegevierde Luke Browning (GBR - US Racing), Bearman moest zich terugtrekken als gevolg van een touché met zijn teamgenoot Dufek.

In race 1 hield Bearman het door Sebastian Montoya en Kirill Smal gevormde Prema Powerteam op de hielen, dat in de loop van de race terrein wist goed te maken. De top 5 wordt gecompleteerd door Tim Tramnitz en Leonardo Fornaroli (ITA - Iron Lynx), de hoofdrolspelers van een felbevochten gevecht in de eerste ronden van de race met Joshua Dufek en Luke Browning.

In race 2 was de Brit van Van Amersfoort de snelste van Tim Tramnitz en de Italiaan Leonardo Fornaroli, beiden grote namen in dit begin van het Formule 4-seizoen. Joshua Dufek (AUT - Van Amersfoort Racing) en Luke Browning (GBR - US Racing) kwamen niet op het podium.

In de derde race op het Oostenrijkse circuit wist Browning te profiteren van de strijd die veel van de grote namen buiten spel zette, die straffen, aanrijdingen en fouten moesten toestaan. Bij de start kregen Montoya en Bernier (R-ACE GP) een straf van 5 seconden voor het starten vóór de vlag. Bearman, Dufek, Smal en anderen die streden om de overwinning verlieten het toneel, terwijl de Brit die voor US Racing reed geduldig op zijn moment wachtte. Onder de geblokte vlag won Browning voor de Chinese coureur Han Cenyu (CHN - Van Amersfoort Racing) en Nikita Bedrin (RUS - Van Amersfoort Racing), die daarmee de eerste plaats bij de rookies veroverde. Het BWR Motorsport duo Taylor Barnard en Valentino Catalano completeerde de top 5, terwijl Bence Valint (HUN - Van Amersfoort Racing) als 22e startte en als 8e over de eindstreep kwam.

Bij de rookies won de Rus Nikita Bedrin 3 van de 3 races op de Red Bull Ring en voerde daarmee het podium aan. Achter hem pakte Maya Weug (NDL - Iron Lynx) 3 tweede plaatsen en scoorde ook punten in race 3, dankzij haar 9e plaats in het algemeen klassement. In de eerste drie races van het seizoen haalden Marcus Amand (FRA - R-ACE GP), Michael Sauter (SUI - Sauter Engineering+Design) en Samir Ben (SUI - Jenzer Motorsport) de derde trede op het rookie-podium.

Het volgende evenement in de Duitse serie staat gepland van 9 tot 11 juli op het Nederlandse circuit van Zandvoort.

Algemeen klassement in de ADAC Formel 4 Powered by Abarth: 1. Oliver Bearman (GBR - Van Amersfoort Racing), 50; 2. Luke Browning (GBR - US Racing), 45; 3. Sebastian Montoya (COL - Prema Powerteam), 32; 4. Tim Tramnitz (GER - US Racing), 31; 5. Kirill Smal (RUS - Prema Powerteam), 25.